top of page
Längst upp
Plus praktik logga FRI vit.png

Vi är en fysisk och digital mötesplats för behandling, utbildning & träning

Med ett modernt och flexibelt tankesätt tar vi på Pluspraktik an varje patients specifika behov.

Det finns mycket du själv kan göra för att förhindra framtida besvär och det är just i samarbetet mellan dig som
patient och oss som terapeuter som det förebyggande arbetet verkligen gör skillnad.
Pluspraktik ger dig kunskap om hur du bäst undviker obalanser i arbetet och i din vardag.
Vi hjälper dig hitta vägen till din nya livsstill. Det kallar vi modern hälsa. 

Omhändertagandet på Pluspraktik handlar om att förbättra nervsystemets funktion och
främja naturlig läkning utan läkemedel eller kirurgi.Det handlar om dig, hela dig
BOKA DIN TID REDAN IDAG!

bild.jpeg

Kiropraktik 

bild (11).jpeg

Fysioterapi

bild.jpeg

Kinesiologi

bild (4).jpeg

Fötter -
Utbildning & träning

4536F28A-E1F9-4E0F-8290-967963F8C499.JPG

Pilates

bild (3).jpeg

Funtionell träning

Acupuncture close up

Akupunktur

massage-header.jpg

Massage

Det handlar om dig

Hela dig

På Pluspraktik vill vi hjälpa dig att ge din kropp och ditt nervysytem uppmärksamhet för att hitta obalanser. Det finns mycket du själv kan göra dagligen för att förhindra framtida besvär och det är just i samarbetet mellan dig som patient och oss som terapeuter som det förebyggande arbetet verkligen gör skilllnad. Pluspraktik ger dig kunskap om hur bäst du undviker obalanser på arbetet samt i din vardag. Vi hjälper dig hitta vägen till din nya livsstil.

Kiropraktik

Kiropraktik är världens tredje största primärvårdsgrupp efter läkare och tandläkare. Kiropraktik tar hänsyn till hela din kropp och ser kost, motion, livssituation och nervsystem som ett sammanhängande nätverk. Kiropraktorerna på Pluspraktik arbetar utifrån vårt unika FRI-koncept (frihet, rörelse, individ), vars mål är att skapa ett fritt flöde i kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, för att öka kroppens naturliga läkningsprocess och skapa bättre förutsättningar för en väl fungerande kropp.

Fysioterapi

Fysioterapi handlar om hur fysisk aktivitet leder till rörlighet och hälsa utifrån varje enskild individs förmåga. Varje människas individuella förutsättningar står i centrum när terapeuterna gör sin professionella behandling. Pluspraktiks utbud av fysioterapi är bred med allt inom artrosrehabilitering, idrottsmedicin, barnrehabilitering och traditionell fysioterapi. Fysioterapeuterna på Pluspraktik arbetar också utifrån vårt unika FRI-koncept (frihet, rörelse, individ), vars mål är att skapa ett fritt flöde i kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, för att öka kroppens naturliga läkningsprocess och skapa bättre förutsättningar för en väl fungerande kropp.

Pilates

Pilates är en träningsform som ger ökad kroppskännedom, styrka och balans. Det är även en träningsform för ökad rörlighet, förbättrad hållning och bättre kroppskontroll. Korrekt utförd pilates fokuserar på de djupa, stabiliserande musklerna. Det hjälper dig att hitta din optimala hållning och ger dig styrka och smidighet för en fri och välfungerande kropp. 

Hudvård

+Hud är Pluspraktiks hudvårdssalong, här njuter du i lugn och ro i våra sköna och resultatinriktade behandlingar.

Salongen är en förlängning i vårt helhetsperspektiv Modern hälsa och den gröna tråden av kunskap är i fokus på salongen.

Massage

Medicinsk massage syftar till att stimulera kroppens rörelseförmåga och öka muskulaturens funktionalitet. På Pluspraktik erbjuder vi två olika typer av massage där de främsta verktygen är Klassisk svensk massage, triggerpunktsbehandling, idrottsmassage samt stretch enligt metoderna PIR och PNF. 

Ultraljud

Med hjälp av diagnostiskt ultraljud kan man se mjukdela inne i kroppen och identifiera olika typer av skador. Ultraljudsundersökninen ökar möjligheten att snabbare kunna ställa rätt diagnos och veta vilken behandling som kan vara lämplig. 
Ultraljudsdiagnostik är ofta också ett viktigt verktyg att mäta resultatet av behandling. 

Fotutbildning 

Foten är ett mästerverk inom ingenjörskonst. Ett evolutionärt resultat som bygger på att foten utvecklats i asymmetri och formats av naturens lagar. Foten har enormt stor påverkan på hela kroppens rörelseförmåga och är i ständig kontakt med vår hjärna (läs. proprioception). Det är meningen att vi skall leva våra liv på en fot som rör sig som den ska, som känner och som bär din kropp.

Löputbildning 

Insikten i att människans löpteknik i grund och botten inte är ngt vi kan ”lära” oss utan snarare något vi kan återupptäcka är en viktig del i vår löpteknikutbildning. Oavsett om du är elitidrottare/löpare eller motionär är du beroende av ett naturligt sätt att springa. 

bottom of page