top of page
_MG_4508.jpg

FYSIOTERAPI

En fysioterapeut är specialiserad på att hjälpa dig återfå funktionell rörlighet och aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och egenvård. Behandlingsformen handlar i stort om vår förmåga att uppfatta, ta vara på, kontrollera och använda vår kropp på ett optimalt sätt.

Vi erbjuder Fysioterapi i Kristianstad

bild (11).jpeg

Vad är Fysioterapi?

 

Hur går ett besök till?

Vad är fysioterapi?

Fysioterapin utgår från att våra egna läkande krafter kan aktiveras med rörelse och egenvård. Eftersom rörelse är grunden för hela människans funktion är träning är en viktig del av behandlingen. Inom fysioterapin jobbar vi med sen- och muskel dysfunktioner samt rörelseanalyser och inom den manuella terapin jobbar vi med nervsystemet.

Fysioterapi vs sjukgymnastik

Fysioterapi och sjukgymnastik hänvisar till samma yrkeskår. Den första januari 2014 ändrades namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi. Titeln sjukgymnast lever fortfarande kvar och förblir en skyddad yrkestitel så länge som det finns sjukgymnaster verksamma som väljer att behålla titeln.

Vanliga besvär

back.png

Ryggbesvär

Ryggvärk, ryggskott, ischias

neck.png

Nacke / Axlar

Nackspärr, whiplashskada, huvudvärk, smärta och stelhet i nacke och skuldror, axelbesvär, yrsel, diskproblem

legs.png

Ben / Fötter

Knäskador, stukningar, vrickningar, nedsatt rörlighet

arm.png

Armar / Händer

Musarm, stukningar, vrickningar, tennis-/golfarmbåge, domningar i armar och fingrar

Vad kan en fysioterapeut behandla?

En fysioterapeut behandlar allt från besvär med ryggen, nacken, axlar, höfter och knän till stress, sömn och långvarig smärta. En fysioterapeut rehabiliterar skador eller besvär som orsakas av störningar i samspelet mellan leder, muskler och nervsystem. Det är vanligt att fysioterapeuten tar hand om dig före- eller efter en operation. Andra vanliga besvär som behandlas är huvudvärk, nackspärr och ischias men även idrottsskador, arbetsrelaterade besvär och ryggbesvär under graviditet. Vi ser alltid till din specifika situation och gör en noggrann diagnostisering.

Pre/Rehabilitering

Behandlingsplanen består i huvudsak av rehabilitering/prehabilitering. Behandlingsmetoderna varierar men de vanligast förekommande är stretching, rehabilitering i vår fina träningslokal, Graston tekniken, MID-laser och IMS (intramuskulär stimulering). 

bottom of page