top of page
Fri vit.png

På Pluspraktik arbetar vi utifrån vårt unika FRI-koncept (frihet, rörelse, individ), vars mål är att skapa ett fritt flöde i kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, för att öka kroppens naturliga läkningsprocess och skapa bättre förutsättningar för en väl fungerande kropp.

 Byggstenar för att din kropp ska bli fri.
healthcare-and-medical (2).png

Manuell terapi

knowledge (1).png

Utbildning

Kunskap och rådgivning

healthcare-and-medical (2).png

Reaktivering

collaboration (3).png

Samarbete med andra vårdgivare

Rehabilitering och Prehabilitering

Modern hälsa
Plus_praktik_grön_logga.png
unnamed-2.png

Vår strategi och filosofi är att du ska bli fri från dina besvär - fri att göra det du vill och leva ett fritt liv. Omhändertagandet på Pluspraktik handlar om att förbättra nervsystemets funktion och främja naturlig läkning utan läkemedel eller kirurgi. För att bli av med olika typer av besvär krävs det oftast att du låter din kropp bli fri från besvär och friskare. 

 

 

Frihet 

Vi lever vårt liv genom vårt nervsystem. Om något stör den fria kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, försämrar det kroppens förmåga att anpassa sig till din omgivning, vilket på sikt kan leda till en rad olika besvär. Man kan likna processen med att surfa med försämrat WI-FI. 

Rörelse

En behandling på Pluspraktik utförst för att öka rörelse och funktion i framförallt ryggradens leder. Försämrad funktion av dessa leder stressar nervsystemet och kan ge upphov till både lokal smärta, förändrad hållning och andra tecken på kronisk aktivitet av vårt "fight and flight" system. Vi kallar detta för subluxation och det är dessa dysfiuktioner som vi behandlar. Rörelsre är livsviktigt för kroppen och hjärnan. Förbättrad funktion i hjärnan och en ökad rörlighet i kroppen förstärker wifi-signalen mellan hjärnan i kroppen, vilket hjälper kroppen att klara av förändringar samt att läka. 

Individ 

En subluxation uppstår som en konsekvens av att kroppen inte kan anpassa sig till summan av ett stressat nersystem. Man kan dela upp källorna till stress i tre kategorier; emotionell, kemisk eller fysiska källor. Alla dessa källor leder till samma stressrespons i kroppen. Det kan därför vara svårt att veta var man ska börja för att korrigera detta. Din behandlingsplan bygger på våra behandlinsmetoder samt på dina individuella förutsättningar och är utformad för att just du ska bli friskare och mån bättre så fort som möjligt. Ju fler av dessa stresskällor vi kan korrigera tillsammans, desto bättre förutsättningar får din kropp att ta hand om sina besvär. 

wifi logo halft green.png
wifi logo all grey.png
wifi logga.png
bottom of page