top of page

Påbyggnad Löpteknik - PBLT

När du/ni genomgått GLLT och kommit en bra bit på väg, i att återfå naturligt starka fötter och varit skade/smärtfri minst 4 månader, är du/ni redo att gå PBLT. Utbildningen bygger på att dina fötter är starka, då det är grunden i den metodik vi jobbar efter, nämligen hopp och spänst. I det spelar din fot en avgörande roll då foten hanterar en oerhört stor del av den kraft vi utsätts för när vi hoppar.

 

PBLT är en mer ”högintensiv” utbildning, där vi går igenom din/er plyometriska styrka mer på djupet och utmanar den tillsammans med din/er rörlighet. Allt för att hitta de områden i kroppen som behöver stärkas för att du/ni skall kunna fortsätta utvecklas inom rörelse och löpning.

 

Löpning och löprörelsen (som finns i princip i alla sporter) är i grund och botten inget annat än en upprepning av att vi hoppar på ett ben. Människan rör sig i olika rörelsemönster beroende på fart och under PBLT kommer vi att närma oss och nå tekniken, sprint.

 

Sprint är en mänsklig löpteknik som är otroligt vacker när den är naturlig. Sprint är den ultimata påfrestningen på vår kropp då fart ger kraft och belastning. Att kunna behärska allt från gång upp till sprint är huvudsyftet och målet med PBLT.

 

Varför? Jo, för när vi behärskar sprinttekniken så är det ett kvitto på att kroppen fungerar som det är menat, från fot till huvud när det gäller styrka, spänst och rörlighet. Processen att gå från gång, lugn löpning upp till sprint är en vacker otroligt häftig process. Kan du sprinta är du ”hel”.

 

 

PBLT innebär att du kommer få:

 

  • Kunskapen i vad sprint innebär för dig som löpare/idrottare.

  • Insikten i skillnaden mellan sprint och ”kuta allt vad du kan”.

  • Medvetenhet kring var i processen du befinner dig, i att klara av tekniken sprint.

  • Individuella verktyg och övningar för att du/ni skall behålla rörlighet samtidigt som din/er plyometriska styrka utvecklas.

  • Vidare, asymmetriska fotövningar för att ytterligare stärka dina fötter.

  • Film på din/er hopp och sprintteknik före och efter utbildning.

 

 

Tidsåtgång: 2h

 

Antal deltagare: 1 – 3 personer (vill du vara själv på utbildningen måste du meddela det vid bokningen).

 

Pris: 2000:-/person (ex moms för företag).

 

Klädsel: Löparklädd för utomhus och inomhus

 

OBS! Till skillnad från GLLT så är PBLT delvis högintensiv, vilket innebär att du kommer att svettas och närma dig din max puls. Det innebär att du behöver komma förberedd med vätska och energi.

bottom of page