top of page
w6559.jpg
Plus_praktik_grön_logga.png

Träningsformen pilates 

 • Pilates går ut på att återfå naturliga hållningen i kroppen samt uppnå optimal styrka, smidighet, balans och uthållighet.
   

 • Träning som stärker de muskler som ligger på djupet.
   

 • Belastar kroppen skonsamt samtidigt som den utmanar.
   

 • Du aktiverar och utvecklar dina bålmuskler och blir därmed mer stabil i dina rörelser.
   

 • Du får ett annat inre fokus och minskar stress genom den medvetna andningen.
   

 • Du får en bättre kroppsmedvetenhet och kan använda kroppen bättre i aktivitet, både på fritid och på jobb vilket leder till minskar felbelastningar i rörelseapparaten.
   

 • Pilatesträningen kan anpassas till varje persons behov och förutsättningar vilket gör det till en perfekt träning för alla typer av människor - kvinnor, män, unga, gamla, motionärer och elitidrottare.
   

 • Pilates har varit en viktig del i många elitidrottares träning under många år. Det finns mängder av exempel på elitidrottare inom fotboll, ishockey, golf, tennis, basket, simning mm som använder Pilates som en kompletterande träningsform.

STOTT PILATES™

På Pluspraktik använder vi STOTT PILATES™ maskiner. De kommer från 2000- talets ledande Pilatesföretag inom träning, utbildning och maskintillverkning. De har med modern vetenskap inom fysiologi, anatomi och metodik anpassat övningarna till säker och effektiv träning. 

PILATES historia

Den grundas på Joseph Pilates träningsmetoder. Joseph Pilates föddes i Tyskland 1880. Han led av astma och reumatism vilket gjorde att han i tidig ålder började studera olika träningsformer för att bygga upp sin kropp. Av dessa valde han de mest effektiva övningarna och skapade en egen träningsmetod som han kallade Contrology som idag heter Pilates. Under första världskriget hjälpte han soldater att rehabiliteras liggandes i sina sjukhussängar vilket senare kom att inspirera Joseph till att utveckla olika träningsmaskiner. Dessa maskiner ser idag i stort sett ut som då men har förfinats med hjälp av modern kunskap. På 1920-talet emigrerade Joseph Pilates till USA, New York, där han öppnade sin första Pilates-studio. 

Schema 

2023

Vad kostar det?

Priser och villkor

+PILATESstudio har vi på Pluspraktik Kristianstad.
Vi ses snart.

bottom of page